Hírek
Fejléc kép Tisztelt Siófok Polgárai

Október 1-jétől, azaz szerdától kaphatják meg a Samsung Galaxy Young II típusú okostelefonokat azok, akik újonnan igényelnek Siófok Kártyát valamint azok az ügyfelek, akik lejárt kártyájukat újíttatják meg.

Türelmet és megértést kérünk valamennyi siófoki polgártól annál is inkább, mert a már megtapasztalt fokozott érdeklődés miatt előreláthatólag nagyon soknak lesznek, akik Siófok Kártyát szeretnének készíttetni vagy megújítani az elkövetkezőkben. Ezúton is hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy telefont idővel mindenki kaphat, hiszen helyi önkormányzati rendelet szabályozza azt, hogy új kártya kiváltása, vagy a lejáró kártya érvényességi idejének meghosszabbítása esetén a 18. életévét betöltött siófoki lakosoknak (csak állandó siófoki lakcímmel rendelkezők igényelhetnek Siófok Kártyát) a kártyához jár a készülék. A kártyát tehát előbb utóbb mindenkinek meg kell újíttatnia, azaz idővel a telefonra is mindenki jogosulttá válik.


A zökkenőmentes ügyintézés érdekében az alábbi részletekről tájékoztatjuk a tisztelt ügyfeleket:

  • Telefont október 1-től tud az önkormányzat biztosítani.
  • A Siófok Kártya mellé jelenleg Samsung Galaxy Young II típusú, kártyafüggetlen készülék vehető, át kizárólag személyesen (a telefon típusa később változhat, a közbeszerzési eljárás eredményének függvényében).
  • Bár a Siófok Kártya igénylése online ügyintézéssel is működik, jelenleg csak a személyesen leadott, a kártyadíj befizetését igazoló készpénzutalási megbízás (csekk) feladóvevényével ellátott igénylőlapot tudjuk elfogadni, a telefont postai úton nem kézbesítjük.
  • Aki a napokban online kártyaigénylést adott le, kérjük, hogy a titkarsag@siofok.hu e-mail címen kezdeményezze az online igénylés visszavonását (ebben jelezzék azt, ha a kártyadíjat banki átutalással fizették meg, hogy az összeget a hivatal visszautalhassal).
  • Az ügyintézés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy az önkormányzati hivatal ügyfélszolgálati irodáján megtalálható igénylőlapot maradéktalanul töltsék ki, és csatolják hozzá a kártyadíj befizetéséről szóló feladóvevényt.
  • Nem szeretnénk senkinek rabolni az idejét, ezért tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Siófok Kártya ügyintézés az elkövetkező időszakban 8.00 és 16.00 között történik, kivéve pénteken, amikor 8.00-12.00-ig várjuk az ügyfeleket a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati irodájában, amelynek bejárata a hivatal mögötti parkoló felől közelíthető meg.
  • Az ügyintézési idő ügyfelenként várhatóan 15-20 percet vesz majd igénybe, így előreláthatólag naponta legfeljebb 25-30 igénylőt tudnak a városháza munkatársai fogadni.
  • Az ügyfelek minden nap sorszámot kapnak, ennek megfelelően szólítják a soron következő kártyaigénylőt. Előfordulhat, hogy a kiosztott, és az adott napon maximálisan felhasználható sorszámok 10.00-ig kifutnak. Ebben az esetben a sorszámokat folytatólagosan, a következő napokra adják ki az ügyintézők.
  • Elhagyott Siófok Kártya pótlására van lehetőség, mint minden egyéb okmány esetében. Az elvesztett, eltulajdonított kártya helyett csere kártya kerül kiállítására az eredetivel megegyező lejárati idővel. Ez nem minősül új igénylésnek, telefont csak akkor adható, ha az elveszett kártya az adatbázisban rendelkezésre álló adatok alapján lejárt, és megújítása esedékes.

 A Siófok Kártya rendelet ide kattintva olvasható. (Az okostelefonra vonatkozó rész a 12.4 pontban olvasható)