Hírek
Fejléc kép Tisztelt Siófok Polgárai

A Siófok Kártya használóinak több jó hírrel is szolgálhatunk. Mostantól azok a kártyabirtokosok is válthatnak kedvezményes parkoló bérletet, akiknek autója nem a saját nevükön, hanem céges tulajdonban van. A Siófok Kártyát emellett - várhatóan még a nyár folyamán - jegyváltásra is lehet majd használni a parkolóautomatáknál.

Sokak számára kedvező változást hozott a Siófok Kártyáról szóló rendelet módosítása. A kedvezményes parkoló bérlet kiváltásához mostantól a Siófok Kártyával rendelkezőknek nem kell bemutatni az autó tulajdonosi vagy üzembentartói papírjait, hanem elegendő regisztrálniuk az általuk használt gépjármű rendszámát. A parkoló bérlet igénylője felé továbbá nem kitétel, hogy a gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa legyen. A rendelet módosítása különösen a vállalkozók számára előnyös, akik kártyabirtokos magánszemélyként azért nem tudtak 80 százalékos kedvezménnyel parkoló bérletet vásárolni, mert autójuk nem saját nevükön, hanem céges tulajdonban van. A képviselőtestület döntésével ezen a helyzeten igyekezett javítani, és a Siófok Kártya nyújtotta kedvezményt bővíteni.

A kártyatulajdonosoknak mostantól nincs más dolguk, mint a Városőrségnél Siófok Kártyájukat bemutatni és mellé regisztrálni annak az autónak a rendszámát, amellyel használni kívánják a parkoló bérletet. Akik az elkövetkezőkben igényelnek Siófok Kártyát, nekik már a kártya kiállításakor meg kell jelölniük azt a forgalmi rendszámot, amelyre a későbbiekben parkoló bérletet szeretnének vásárolni.
A bejelentett rendszámot évente egy alkalommal lehet módosítani.

Bővül a Siófok Kártya felhasználási köre, hiszen várhatóan még a nyár folyamán megvalósul az a fejlesztés, aminek köszönhetően a Siófok Kártyát a parkoló automatáknál jegyváltásra is fel lehet használni. Az ehhez szükséges informatikai módosítás hamarosan elkészül. A hivatal a Siófoki Hírek hasábjain, a város valamint a Siófok Kártya internetes oldalán egyaránt tájékoztatni fogja a lakosságot arról, hogy a plasztikkártyák mikortól használhatók a fizetőparkoláshoz. Az önkormányzat az új típusú automaták, valamint a parkolás rendjének megváltozott szabályozását követően összegyűlő tapasztalatokat a szezon végén értékeli, szükség esetén a következő nyárra javaslatot tesz a módosításokra. A város ezért arra kéri Siófok lakosságát, hogy tapasztalataikat, véleményüket osszák meg a település vezetőivel annak érdekében, hogy a szolgáltatás még tökéletesebben működhessen.